Lubimy wyzwania
i jesteśmy na nie gotowi

start

Polityka prywatności oraz cookies

  1. Niniejsza Polityka prywatności oraz cookies (zwana dalej „Polityką prywatności oraz cookies”) strony internetowej www.rslegal.pl (zwanej dalej „Stroną”) jest skierowana do użytkowników Strony i określa rodzaj, zakres oraz sposoby korzystania ze Strony oraz prawa i obowiązki użytkownika.
  2. Administratorem Strony jest kancelaria prawna Radzikowski, Szubielska i Wspólnicy sp.k. z siedzibą przy ul. Emilii Plater 53, 00-113 Warszawa, Polska.
  3. Pytania dotyczące Polityki prywatności oraz cookies, a także wszelkie sugestie dotyczące Strony prosimy kierować na adres e-mail Administratora: office@rslegal.pl

Dane osobowe

  1. Strona zbiera dane osobowe i informacje podane dobrowolnie przez użytkownika Strony, m.in. w formularzu kontaktowym.
  2. Administrator może przetwarzać dane zawarte w aplikacjach rekrutacyjnych użytkowników Strony odpowiadających na ogłoszenia rekrutacyjne Administratora. Przesłane aplikacje rekrutacyjne powinny zawierać zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach związanych z procesem rekrutacji według wzoru podanego w zakładce „Kariera” Strony.
  3. Dane osobowe udostępnione przez użytkowników Strony będą przechowywane i przetwarzane przez Administratora zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) i przy zachowaniu należytej staranności.
  4. Użytkownicy Strony mają prawo dostępu do swoich danych oraz ich poprawienia.

Cookies

  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych. 
  2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu dostosowania zawartości strony do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony oraz do tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  3. Strona wykorzystuje następujące rodzaje plików cookies:
    1. niezbędne – pliki umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu (bez nich strona nie działa poprawnie);
    2. funkcjonalne – zachowują informacje o osobistych ustawieniach odwiedzającego stronę, np. wielkości czcionki czy języka;
    3. pliki bezpieczeństwa – zapewniające ochronę w zakresie uwierzytelniania;
    4. wydajnościowe – przyspieszają i ułatwiają proces przeglądania strony; 
    5. marketingowe – są nośnikami informacji o preferowanych produktach czy usługach dostosowując oferty reklamowe na stronie do potrzeb odwiedzających stronę.
  4. Użytkownicy stron internetowych mogą w każdej chwili dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) użytkownika.
  5. Wyłączenie lub zablokowanie stosowania plików cookies może doprowadzić do utraty możliwości korzystania z niektórych funkcjonalności Strony.

Postanowienia końcowe

  1. Zasady określone w Polityce prywatności oraz cookies podlegają prawu polskiemu.